Ústřice jsou nejzralejší a nejchutnější v březnu

11.03.2013 11:00

Vlastnosti ústřic jako afrodiziakum jsou známy již od starověku. Legenda o kouzelných vlastnostech ústřic byla hojně využívána i na rakouském císařském dvoře a císaři je proto často měli na svých stolech v nabídkách jídel.

Gastronomičtí odborníci uvádějí, že ústřice jsou nejlépe čerstvě otevřené a kořeněné s citronovou šťávou.

Ústřice jsou nejzralejší a nejchutnější v březnu. Turistické sdružení Mali Ston na pelješačtí vinaři a chovatelé malostonských ústřic 17. března 2013 na nábřeží v Malém Stonu pořádají degustaci vín z Pelješace s ochutnávkou místních ústřic.

Součástí akce budou i kulturní vystoupení, stejně jako odborná a vědecká setkání o pěstování vína, chovu ústřic a obchodu s těmito místními specialitami.

Vyhledávání

Kontakt

Radek Kalous - www.peljesac.cz Radek Kalous
Ke Hřišti 544, 338 08 ZBIROH
IČ: 18735355
+420 737 321 912

Google Translator

Aktuální počasí OnLine

Místní potvrzují, že na Dingači je stejné počasí jako na Korčule. Proto odkazuji sem.

Aktuální teplota moře ZDE

                  

Webové kamery:

KORČULA - Veliki Revelin

KORČULA - panorama

VIGANJ I. - surfařské centrum

VIGANJ II. - panorama